تاریخ انتشار: آگوست 2nd, 2021نویسنده: دسته بندی: مطالب عمومی
12 دلیل احتمالی بی اثر شدن درمان پسوریازیس

پسوریازیس Psoriasis یک بیماری پوستی با طبقه بندی های مختلف است که همگی به دلیل یک واکنش خود ایمنی ایجاد می شوند. این بیماری می تواند در موارد زیر متفاوت باشد:
– نوع
– محل بروز
– شدت

علایم پسوریازیس
و مانند سایر بیماریها و اختلالات خود ایمنی ، هیچ دوره درمانی همه جانبه ای برای این بیماری وجود ندارد. این مشکل می تواند یافتن درمانی که برای بیمار مفید است را با چالش مواجه کند.

همچنین ممکن است بیمار متوجه شود که درمان بیماری او با گذشت زمان کم اثر می شود. این مشکل می تواند به طور ناگهانی یا تدریجی اتفاق بیفتد.

دلایل بی اثر شدن درمان ها

دلایل شایع و متداولی وجود دارد که چرا ممکن است داروی پسوریازیس تاثیر خود را متوقف کند یا در طول زمان در مدیریت علائم بیمار موثر نباشد. در زیر به 12 دلیل بی اثر شدن درمان بیماری پسوریازیس اشاره شده است :

1. مقاومت دارویی

بدن بیمار می تواند بعد از یک دوره استفاده مداوم ، نسبت به درمان های موضعی مقاومت ایجاد کند. درمان های موضعی موادی هستند که مستقیماً روی پوست استفاده می شود . مقاومت دارویی اثر بخشی آنها را کاهش می دهد.
این مشکل می تواند هم با کورتیکواستروئیدها و هم با درمان های موضعی غیر استروئیدی اتفاق بیفتد. این فرایند از نظر پزشکی تاکیفیلاکسی نامیده می شود.

2. مسمومیت

تحقیقات نشان می دهد که با استفاده طولانی مدت از داروهای سیستمیک معمولی برای درمان پسوریازیس ، سمیت می تواند در بدن ایجاد شود و اندام های آن را تحت تأثیر قرار دهد.
همچنین مسمومیت با شروع سرطان پوست پس از فتوتراپی طولانی مدت مرتبط است. هنگامی که این اتفاق می افتد ، بیمار باید با پزشک خود برای گزینه های درمانی جایگزین مشورت کند.

داروهای پسوریازیس

3. آنتی بادی های ضد دارو ADA

بدن گاهی در پاسخ به داروهای سیستمیک معمولی و داروهای بیولوژیکی جدیدتر ، آنتی بادی تولید می کند.
ADA ها مواد شیمیایی هستند که بدن برای حمله به داروها تولید می کند ، که باعث کاهش اثربخشی آنها می شود.
داروهای بیولوژیکی داروهای جدیدتری هستند که در دو دهه اخیر ساخته شده اند و از سلول های زنده ساخته شده اند تا قسمتهای خاصی از سیستم ایمنی را مورد هدف قرار دهند.

4. درماندگی بیولوژیکی

داروهای بیولوژیکی گرایش دارند که بعد از استفاده طولانی مدت اثر بخشی خود را به تدریج از دست بدهند که این پدیده به نام خستگی بیولوژیکی شناخته می شود.

محققان رشته پزشکی به طور کامل درک نمی کنند که چرا در برخی افراد این اتفاق می افتد اما در برخی دیگر علیرغم استفاده از داروها به مدت طولانی این اتفاق نمی افتد.

5. عوارض جانبی بیولوژیکی

مواد بیولوژیکی تأثیر قوی بر سیستم ایمنی بدن دارند و ممکن است خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهند. به همین دلیل ، آنها معمولاً پس از امتحان سایر روش های درمانی دیگر استفاده می شوند.
بدن نیز ممکن است با گذشت زمان در برابر آنها مقاومت نشان دهد.

مشکل پسوریازیس

6. عفونت پوست

عفونت های پوستی می توانند پیشرفت درمان را کند کنند و برخی از داروهای پسوریازیس می توانند عفونت را بدتر کنند. در صورت مشاهده علائم عفونت ، مانند پوسته پوسته شدن یا ترشح ، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

7. تشخیص اشتباه

عفونت ها ، اگزما و درماتیت تماسی می توانند پسوریازیس علایمی شبیه پسوریازیس داشته باشند . اگر بیمار به درمان پاسخ نمی دهد یا بیماری در حال بدتر شدن است بهتر است بیمار از پزشک بپرسد که آیا این امکان وجود دارد که تشخیص اشتباه انجام شده است یا خیر.

8. فراموش نمودن  مصرف به موقع داروها

دلایل زیادی وجود دارد که یک فرد ممکن است یک یا دو دوز از داروی خود را فراموش نماید . این امر بیشتر در سالمندان و افراد مبتلا به بیماری های زوال عقل مشاهده می گردد . برخی از درمانها ممکن است در صورت فراموش شدن گاه به گاه اثربخشی خود را از دست دهند و بر استفاده مداوم و پایدار متکی باشند.

اگر بیمار اغلب مصرف داروهای خود را فراموش می کند ، بهتر است سعی کند از برنامه یا ابزارهای تقویمی استفاده کنید که زمان نوبت مصرف آن روز را به بیمار یادآوری می کند.

اگر علت عدم مصرف داروها مشکل هزینه داروها است ، بهتر است بیمار در مورد برنامه های تخفیف دارویی یا روشهای درمانی جایگزین با پزشک خود مشورت کند.

پسوریازیس و استرس

9. استرس

استرس می تواند باعث تشدید بیماری پسوریازیس شود ، بنابراین یافتن راه هایی برای مدیریت موفقیت آمیز آن می تواند تغییر بزرگی در پوست بیمار و شرایط زندگی بیمار ایجاد کند!

10. عدم استفاده از ترکیب دارویی مورد نیاز

ممکن است یک دارو برای بهبود پسوریازیس کافی نباشد. کرم های موضعی اغلب همراه با کرم ویتامین D برای پسوریازیس خفیف تا متوسط بهتر عمل می کنند.

تحقیقات نشان می دهد که استفاده از داروی سیستمیک متوترکسات در ترکیب با داروهای بیولوژیکی اغلب موثر تر از هر دو دارو به تنهایی است.
فتوتراپی یا نور درمانی اغلب در ترکیب با داروهای موضعی موثرتر است.

11. زمان بر بودن دوره درمان

اگرچه درمانهای موضعی گاهی اوقات می توانند با سرعت بیشتری برای درمان پسوریازیس خفیف اثر نمایند ، اما داروهای بیولوژیکی گاهی اوقات هفته ها یا حتی ماهها طول می کشد تا تأثیر خود را نشان دهند.

به گفته بنیاد ملی پسوریازیس ، فتوتراپی می تواند بین 15 تا 25 جلسه درمانی طول بکشد. گاهی اوقات ، صبر تنها چیزی است که برای بهبود این بیماری لازم است.

پسوریازیس و مصرف الکل

12. زمان تغییر شیوه زندگی فرا رسیده است

به گفته بنیاد ملی پسوریازیس ، سیگار کشیدن و نوشیدن الکل می تواند علائم پسوریازیس را بدتر کرده و شانس بهبود را کاهش دهد.
نوشیدن الکل می تواند پاسخ درمانی را کاهش دهد و در ترکیب با داروی سیستمیک متوترکسات خطرناک است.

شرکت پرستاری آسایش ایرانیان با داشتن سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

در صورت نیاز به خدمات پرستاری (پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند در منزل و پرستار بیمار در منزل) با ما تماس بگیرید. کارشناسان شرکت پرستاری آسایش ایرانیان؛ آماده ارائه مشاوره رایگان، به شما هستند.

مشاوره رایگان تلفنی