تاریخ انتشار: نوامبر 14th, 2021نویسنده: دسته بندی: مطالب عمومی
4 باور نادرست درباره بیماری آنفولانزا

در این روزهای پاییزی یکی از نگرانی های خانواده ها برای سالمندان یا کودکان شیوع بیماری آنفولانزا flu misconceptions  است .  با توجه به شیوع ویروس کووید 19 در دو سال گذشته و مشکلات فراوانی که برای تمام انسان ها در سرتاسر کره زمین بوجود آمده است نگرانی در مورد خطرات ابتلا به آنفولانزا به صورت همزمان با کرونا یک نگرانی جدی است .

واکسن آنفولانزا

ویروس آنفولانزا به خصوص با سرد شدن هوا و نزدیک شدن به فصل پاییز و زمستان شایع می گردد  اما این فقط ویروس نیست که باعث ایجاد مشکلات می شود.

علائم آنفولانزا شامل تب، سرفه، گلودرد، آبریزش یا گرفتگی بینی، بدن درد، سردرد، لرز و خستگی است. برخی افراد نیز ممکن است استفراغ و اسهال داشته باشند. افراد ممکن است به آنفولانزا مبتلا شده و علائم تنفسی بدون تب داشته باشند.

باور های نادرست درباره این بیماری اغلب مردم را از انجام اقدامات لازم و انجام واکسیناسیون برای جلوگیری از این بیماری باز می دارد. در این مقاله با بیان باورهای نادرست شایع درباره واکسن آنفولانزا  ، حقیقت پشت این اشتباهات را  بررسی می نماییم :

باور ناردست شماره 1: واکسن آنفولانزا می تواند باعث ابتلا به آنفولانزا شود

این موضوع حقیقتا درست نیست. واکسن های تزریقی آنفولانزا از بخش هایی از پروتئین های غیرفعال آنفولانزا تشکیل شده اند و غیرممکن است که باعث آنفولانزا شوند. واکسن‌های اسپری بینی دارای میکروب های زنده و ضعیف شده آنفولانزا هستند که نمی‌توانند تکثیر یا ایجاد بیماری کنند.

باور نادرست شماره 2: واکسن آنفولانزا هرگز جواب نمی دهد

این باور نادرست است زیرا افراد سالمی که واکسنی مطابق با ویروس های بوجود آوردنده  بیماری آنفولانزا دریافت می کنند، محافظت عالی در برابر آنفولانزا را تجربه می کنند. قطعا افرادی که از نظر جسمی از سلامت کامل برخوردا نیستند  یا در گروه سالمندان ضعیف هستند، سطح حفاظتی یکسانی را بعد از تزریق واکسن تجربه نمی کنند .

مهم است که به یاد داشته باشید که واکسن‌های آنفولانزا کامل و بی نقص نیستند، اما بهترین دفاعی هستند که در برابر بیماری‌های جدی مرتبط با آنفولانزا در دست  داریم.

آنفولانزا در بارداری

باور نادرست شماره 3: واکسن آنفولانزا خطرناک است، به خصوص برای زنان باردار

این بارو  نیز نادرست است. واکسن تزریقی آنفولانزا نه تنها برای مادران باردار بی خطر است، بلکه تزریق آن در بارداری بسیار توصیه می شود.

در یک مطالعه تخصصی که  اخیرا انجام شده است  افزایش قابل توجهی در مرگ مادران در میان زنان واکسینه نشده آلوده به آنفولانزا نشان داد. با این حال، زنان باردار باید از واکسیناسیون از طریق اسپری بینی خودداری کنند زیرا هنوز در زنان باردار مطالعه نشده است و عوارض جانبی آن مشخص نمی باشد.

باورنادرست شماره 4: آنفولانزا بیماری مهمی نیست

این یکی از مهم ترین و خطرناک ترین اشتباهاتی است که تعدادی از افراد به آن باور دارند .لازم است  آنفولانزا را بدون توجه به سن و شرایط جسمانی  جدی گرفت.

آنفولانزا یک بیماری جزئی نیست. هر ساله عوارض جدی و تعداد زیادی مرگ و میر ناشی از آنفولانزا رخ می دهد. در واقع، حدود 40000 آمریکایی در سال به طور متوسط ​​بر اثر آنفولانزا و عوارض آن جان خود را از دست می دهند.

نوزادان و کودکان خردسال، مبتلایان به بیماری های مزمن پزشکی، سالمندان، زنان باردار و افرادی که چاق هستند، موارد بیشتری از عوارض ناشی از آنفولانزا و مرگ را نشان می دهند .

بیماری آنفولانزا

نکات مهم برای پیشگیری از آنفولانزا :

  • اقدامات پیشگیرانه روزانه را که برای کاهش شیوع آنفولانزا توصیه می شود، انجام دهید.
  • از تماس نزدیک با افراد بیمار خودداری کنید.
  • اگر بیمار هستید، تماس خود را با دیگران تا آنجا که ممکن است محدود کنید تا آنها را آلوده نکنید.
  • سرفه و عطسه را بپوشانید.
  • هنگام سرفه یا عطسه، بینی و دهان خود را با دستمال بپوشانید. بعد از استفاده از دستمال کاغذی را در سطل زباله بیندازید.
  • دست های خود را اغلب با آب و صابون بشویید. اگر آب و صابون در دسترس نیست، از پد مبتنی بر الکل استفاده کنید.
  • از دست زدن به چشم، بینی و دهان خودداری کنید. میکروب ها از این طریق پخش می شوند.
  • سطوح و اشیایی را که ممکن است به ویروس هایی که باعث آنفولانزا می شوند آلوده شده باشند، تمیز و ضد عفونی کنید.
  • برای آنفولانزا، CDC توصیه می‌کند که افراد حداقل 24 ساعت پس از رفع تب در خانه بمانند، مگر برای دریافت مراقبت‌های پزشکی یا سایر نیازها.
  • بدون نیاز به استفاده از داروی تب بر باید تب را از بین برد. توجه داشته باشید که راهنمای ماندن در خانه برای COVID-19 ممکن است متفاوت باشد.
  • در زمینه همه‌گیری COVID-19،  ادارات بهداشت عمومی ممکن است توصیه کنند اقدامات احتیاطی بیشتری در جامعه شما انجام شود. آن دستورالعمل ها را دنبال کنید.

درمان آنفولانزا

نکات مهم درباره داروهای ضد ویروس آنفولانزا

 

  • در صورت تجویز پزشک از داروهای ضد ویروس آنفولانزا استفاده کنید.
  • اگر مبتلا به آنفولانزا هستید، می توان از داروهای ضد ویروسی برای درمان بیماری خود استفاده کرد.
  • داروهای ضد ویروسی با آنتی بیوتیک ها متفاوت هستند. آنها داروهای تجویزی (قرص، مایع یا پودر استنشاقی) هستند و بدون نسخه در دسترس نیستند.
  • داروهای ضد ویروسی می‌توانند بیماری آنفولانزا را خفیف‌تر کرده و مدت زمان بیماری را کاهش دهند. آنها همچنین ممکن است از عوارض جدی آنفولانزا جلوگیری کنند. برای افرادی که فاکتورهای خطر بالاتری دارند ، درمان با یک داروی ضد ویروسی می‌تواند به معنای تفاوت بین ابتلا به یک بیماری خفیف‌تر با یک بیماری بسیار جدی باشد که می‌تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان شود.
  • مطالعات نشان می‌دهد که داروهای ضد ویروسی آنفولانزا زمانی برای درمان بهتر عمل می‌کنند که در عرض ۲ روز پس از بیمار شدن شروع شوند، اما شروع دیرتر آن‌ها همچنان می‌تواند مفید باشد، به‌ویژه اگر فرد بیمار فاکتور خطر بالاتری داشته باشد یا به دلیل آنفولانزا بسیار بیمار باشد.
  • اگر در معرض خطر آنفولانزا هستید و علائم آنفولانزا را دارید، زودتر با پزشک خود تماس بگیرید تا در صورت نیاز بتوانید با داروهای ضد ویروس آنفولانزا درمان شوید. دستورالعمل های پزشک خود را برای مصرف این دارو دنبال کنید.

شرکت پرستاری آسایش ایرانیان با داشتن سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

در صورت نیاز به خدمات پرستاری (پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند در منزل و پرستار بیمار در منزل) با ما تماس بگیرید. کارشناسان شرکت پرستاری آسایش ایرانیان؛ آماده ارائه مشاوره رایگان، به شما هستند.

مشاوره رایگان تلفنی