تاریخ انتشار: ژوئن 1st, 2022نویسنده: دسته بندی: سالمند
پرستاری از سالمند پوشکی

پرستاری از سالمند پوشکی: روزانه هزاران سالمند در سرتاسر جهان  از بی اختیاری ادرار رنج می‌برند و بسیاری از این افراد به دلیل مشکلات فرهنگی از صحبت در مورد این موضوع خجالت می‌کشند، از آنجا که پرستاری از سالمند پوشکی ممکن است سخت و طاقت فرسا باشد در نتیجه استخدام شخصی برای مراقبت به عنوان پرستار سالمند می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

شرکت پرستاری آسایش ایرانیان  پرستارانی با حوصله و دلسوز را برای نگهداری از سالمند شما اعزام خواهد کرد که حتی به حفظ سلامت پوست سالمندان نیز دقت و توجه کافی را داشته باشند.

پرستاری از سالمند پوشکی

عدم استفاده از پوشک در سالمندانی که دچار بی اختیاری هستند، سبب ایجاد مشکلات فراوانی برای بیمار و اطرافیان او می‌شود.  چه به عنوان یک پرستار سالمند و چه به عنوان یکی از بستگان سالمند، روند مراقبت از سالمند مبتلا به بی اختیاری وضعیتی پر چالش و دلهره آور است. خبر خوب این است که با آگاهی از تکنیک‌های تعویض پوشک یا پوشینه سالمند، قادر خواهید بود که به راحتی خدمات مورد نیاز را به فرد ارائه دهید.

زمان تعویض پوشک سالمند

لازم است پوشک سالمند بستری که دچار بی اختیاری ادرار است هر 2 تا 3 ساعت یک‌بار  تعویض شود. گاهی ممکن است سالمند مبتلا به زوال عقل از تعویض پوشک جلوگیری به عمل آورد در این شرایط پرستار موظف است که  با ملایمت و آرامش در اسرع وقت نسبت به تعویض پوشک اقدام کند زیرا در درازمدت این تأخیر سلامت سالمند را به خطر خواهد انداخت. در شرایطی که پوشک آلوده برای مدت طولانی بر روی پوست سالمند باقی بماند ممکن است باعث ایجاد بثورات پوشک، عفونت ادراری و زخم‌های عفونی شود. 

مراحل تعویض پوشک سالمندان 

  • دست‌های خود را کاملاً بشویید و خشک کنید و از یک جفت دستکش پزشکی یک‌بار مصرف استفاده کنید.
  • در شرایطی که تخت بیمار قابل تنظیم باشد لازم است تمام سطح تخت را تا ارتفاع راحت تنظیم کنید و سر تخت باید تا جایی ممکن به صورت افقی پایین آورده شود.
  • درحالی‌که بیمار به پشت خود تکیه داده است باید تمام چسب‌های پوشک قبلی باز شود.
  •  با قرار دادن یک دست زیر باسن بیمار و دست دیگر زیر شانه، سالمند را به پهلوی مقابل بچرخانید. در این شرایط استفاده از کمک یک فرد توانمند دیگر که بیمار روی پهلو نگه دارد ادامه کار را راحت‌تر خواهد کرد.
  •  در این مرحله لازم است پوشک استفاده شده را به سمت خود بکشید و از زیر سالمند  بیرون بیاورید. پوشک استفاده شده را در حین برداشتن به سمت داخل بغلتانید تا از بیرون ریختن مواد دفع شده جلوگیری شود.
  •  پوشک کثیف را  در یک کیسه زباله قرار دهید. (اما هنوز در کیسه را نبندید).
  • با استفاده از دستمال مرطوب یا پارچه‌های یک‌بار مصرف،  ناحیه پوشک سالمند را در قسمت جلو و پشت کاملاً تمیز کنید. از فشار دادن یا مالش بیش از حد پوست خودداری کنید. ممکن است لازم باشد بیمار را به پشت یا طرف دیگر بغلتانید تا مناطقی را که نمی‌توانید به آنها دسترسی پیدا کنید، کاملاً تمیز کنید. سپس دستمال مرطوب یا پارچه‌های استفاده شده را در کیسه زباله قرار دهید.
  • درحالی‌که فرد هنوز به پهلو است، پوست را از نظر وجود زخم بستر یا زخم فشاری بررسی کنید. لازم است این کار برای بررسی علائم اولیه شروع زخم فشاری انجام شود.
  • کرم یا پماد محافظ پوست را بر قسمت پرینه بیمار بمالید تا با رطوبت رسانی مناسب از پوست محافظت کند.
  • در این مرحله اجازه دهید که پوست به خوبی خشک شود سپس پوشک جدید را زیر سالمند قرار دهید و تمام قسمت‌های آن را صاف کنید.
  • سالمند را به سمت خود بر روی پوشک بچرخانید و سپس سمت تا شده پوشک که در زیر سالمند قرار گرفته بود را بیرون بیاورید.
  • هر گونه چین و چروک را رفع کنید و بر اساس روش صحیح چسب‌های پوشینه را ببندید. البته تاکید می‌شود که انجام این کار با  حضور دو نفر آسان‌تر خواهد بود.
  •  دستکش‌های یک‌بار مصرف را از دست‌های خود خارج کرده و در داخل کیسه زباله قرار دهید و اکنون در کیسه زباله را به خوبی ببندید.
  •  در این مرحله دست‌های خود را کاملاً بشویید و خشک کنید.
  •  اگر تخت بیمار قابل تنظیم است، آن را به ارتفاع دلخواه برگردانید و سر تخت را تا حد دلخواه و راحتی سالمند بالا ببرید. در صورت تمایل سالمند بدن او را با ملحفه یا پتو تمیز بپوشانید.

مراحل تعویض پوشک سالمندان 

5 نکته تعویض پوشک سالمندان 

در طی تعویض پوشک سالمندان موارد بسیار مهم دیگری نیز وجود دارد که نباید نادیده گرفته شوند. البته نرخ پرستاری از سالمند در منزل نیز با توجه به مطالبی که گفته شد متفاوت است. مهم‌ترین این نکات شامل موارد زیر است:

  • لازم است پرستار در برخورد با سالمند همیشه نگرش مثبتی داشته باشد. در شرایطی که اعضای خانواده سالمند برای انجام این کار ضروری از آمادگی جسمی یا روانی مساعدی برخوردار نباشند ممکن است با رفتار خود سبب احساس خجالت یا ناراحتی بیمار شوند. در این شرایط استفاده از خدمات تخصصی یک پرستار سالمند حرفه‌ای در منزل تأثیرات مطلوبی بر ارتقا کیفیت زندگی بیمار و اطرافیان او دارد.
  • پوست سالمندان به دلیل کاهش لایه محافظ چربی به شدت نازک و حساس است، بنابراین  لازم است پرستار به صورت کاملاً ملایم و آهسته نسبت به تمیز و خشک کردن پوست سالمند اقدام کند.
  • هنگام تعویض پوشک، لازم است پرستار به هرگونه جوش یا خراشیدگی پوست توجه کافی داشته باشد. در صورت مشاهده این علایم مراجعه به پزشک ضروری است تا درمان‌های لازم انجام شود. بیماران مبتلابه بی اختیاری در برابر آسیب به پوست و عفونت بسیار آسیب پذیر هستند، بنابراین تشخیص و درمان به موقع این مشکلات اهمیت زیادی دارد.
  • انتخاب سایز مناسب پوشک نکته‌ای بسیار کلیدی در حفظ سلامت سالمند است. اگر پوشک خیلی کوچک باشد ممکن است گردش خون را مختل کند و در صورت بزرگ بودن پوشک احتمال نشت مواد دفعی بیشتر می‌شود.

  لازم است کلیه قسمت‌های کش سان پوشک به سمت بیرون و به دور از چین‌های داخلی ران سالمند باشد تا ایجاد فشار یا خراش بر پوست سالمند پیشگیری شود.

  • پس از تعویض پوشک، لازم است ملحفه روی تخت کاملاً صاف و بدون چروک باشد. کثیف بودی یا چروک خوردن ملحفه در قسمت زیرین بیمار احتمال ابتلا به زخم بستر را افزایش می‌دهد.
  • لازم است پرستار سالمند با تمیز نگه داشتن پوست و تغییر وضعیت بدن هر دو یا چند ساعت یک‌بار، و تازه و صاف نگه‌داشتن ملحفه تخت از بروز زخم بستر جلوگیری کند و زندگی را برای سالمند آسان‌تر کند.

نکته‌ای که لازم است مجدداً مورد تاکید قرار گیرند حفظ کرامت و شخصیت سالمند در تمام مراحل ارائه خدمات مراقبتی از جمله تعویض پوشک است. برخورداری از رفتار محترمانه در حین مراقبت از سالمند، سبب تداوم آرامش و حفظ عزت نفس او خواهد شد.  همان‌گونه که بیان شد مراقبت از سالمند بستری که دچار بیماری‌های مزمن شده است نیاز به مهارت و دانش فراوان دارد. از این رو ضروری است که پرستار سالمند با گذراندن دوره‌های آموزشی مرتبط نسبت به ارتقا و بروز رسانی دانش و مهارت خود اقدام کند.

آموزشگاه سلامت آکادمی یکی از معتبرترین مرکز آموزشی کشور است که تحت نظر سازمان فنی حرفه‌ای نسبت به برگزاری دوره‌های آموزشی پرستاری از سالمند اقدام کرده است. دارندگان مدرک پرستاری از سالمند قادر خواهند بود تا در فرصت‌های شغلی مرتبط مشغول به فعالیت شده و به کسب درآمد بپردازند. همچنین این مدرک قابل ترجمه و دارای اعتبار بین المللی است و برای مهاجرت کاری مورد تایید خواهد بود.

در صورت نیاز به خدمات پرستاری (پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند در منزل و پرستار بیمار در منزل) با ما تماس بگیرید. کارشناسان شرکت پرستاری آسایش ایرانیان؛ آماده ارائه مشاوره رایگان، به شما هستند.

مشاوره رایگان تلفنی