تاریخ انتشار: جولای 10th, 2023نویسنده: دسته بندی: خدمات منزل
پرستاری از بیمار ویلچری در منزل    

پرستاری یک حرفه تخصصی و بسیار ظریف است که نیاز به ویژگی­هایی چون صبرو حوصله، روحیه نوع دوستی بالا، نشاط مضاعف و نیز توان جسمانی قوی دارد. در این میان پرستاری از فردی که دچار عارضه حرکتی است و از ویلچر استفاده می­کند یقینا کمی سخت تر از یک پرستاری ساده است. پرستار بیمار ویلچری در منزل نیاز به اطلاعات کافی در خصوص مراقبت از چنین بیمارانی دارد و همچنین فرد پرستار باید بخاطر جابه جایی و حرکتهایی که بیمار بطور روزانه به آن نیاز دارد از نظر فیزیک بدنی قدرت بالایی داشته باشد. برای ارتباط و آشنایی با پرستاری که توانایی مراقبت از بیماران ویلچری در منزل را داشته باشد می­توان از یک مجموعه متخصص و معتبر کمک گرفت. خدمات پرستاری آسایش ایرانیان از جمله مطمئن­ترین مجموعه خدمات پرستاری در کشور است که تاکنون در زمینه اعزام پرستاران دلسوز و پرتجربه برای نگهداری سالمند و یا بیمار ویلچری با خانواده های بسیاری همراهی داشته است. مجموعه خدمات پرستاری بطور شبانه روزی پاسخگوی سایر هم وطنان عزیزخود در سراسر کشورمان می­باشد.

ایجاد امید و انگیزه از مهمترین وظایف پرستار بیمار ویلچری

مراقبت از بیمار ویلچری

یک پرستار خوب برای اینکه موفقیت بهتری در مواجه و نگهداری از بیمار خود داشته باشد باید از نظر عاطفی نیز این ارتباط عمیق را برقرار نماید.

یک پرستار خوب برای اینکه موفقیت بهتری در مواجه و نگهداری از بیمار خود داشته باشد باید از نظر عاطفی نیز این ارتباط عمیق را برقرار نماید. معمولا بیماران و سایر افرادی که ویلچری هستند از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند و از ارتباط با جامعه و اطرافیان خود حس خجالت و انزوا دارند. از جمله وظایف پرستار بیمار ویلچری تغییر این حس اشتباه و ایجاد انگیزه در بیمار برای رابطه با اقوام و محیط بیرون از خانه است. چه بسا به کمک این تغییر روحیه، سلامت جسمانی بیمار ویلچری روز به رو در مسیر بهبودی بیشتر قرار گیرد.

بیماران ویلچری در منزل سبک زندگی متفاوت­تری با افراد عادی دارند، گاه حس امید به زندگی خود را از دست داده و حتی ممکن است از فرایند درمان و مصرف دارو و ویزیت مداوم توسط پزشک معالج خود امتناع ورزند، یک پرستار موفق و با تجربه باید شیوه های ایجاد انگیزه را در بیمارخود بداند، رفتن به پارک و محیط هایی که فضایی آرام و دلباز دارند، پیاده روی کوتاه مدت در یک مسیری که چندان شلوغ نباشد و یا خرید روزانه به همراه بیمار و یا سالمند ویلچری می­تواند شوق زندگی و توجه برای بازگشت به سلامتی را در آنها افزایش دهد.

پیشنهاد مقاله: پرستار بیمار کیست

نکات مهمی که لازم است یک پرستار سالمند ویلچری و فلج به بکار ببندد.

اغلب افرادی که کهولت سن دارند و نیز کسانی که با صندلی زندگی می­کنند حداقل بخشی از روز خود را با ویلچر می­گذرانند. لذا یک صندلی مناسب می تواند تحرک، ایمنی و راحتی سالمند را تضمین کند. با این حال، مراقبت از سالمند ویلچری ایجاب می­کند که پرستار میزان تحرک روزانه بیمار سالمند خود را بررسی کند تا خدای نکرده فرد دچار بیماری هایی همچون مشکلات مفصلی و یا احیانا زخم بستر نگردد. همچنین پرستار چه در خصوص سالمندان و چه سایر بیماران ویلچری باید توجه داشته باشد که ویلچرهایی که مناسب نیستند، می توانند باعث ایجاد یا تشدید مشکلات پزشکی شوند. در صورت غیر استاندارد بودن ویلچر ممکن است عوارض مربوط به وضعیت بدنی مانند تنفس ضعیف یا دیسفاژی، زمین خوردن، زخم فشاری و چندین بیماری دیگر برای فرد ویلچری ایجاد شود.

ایمن سازی محیط منزل برای مراقبت از سالمند ویلچری

سالمندان معمولا بخاطر شرایط کهولت سن اغلب دوست دارند ساعات بیشتری را در منزل استراحت کنند. بخصوص برای مراقبت از سالمند خانم ویلچری، یک پرستار دلسوز باید توجه ویژه داشته باشد که محیط خانه را برای او آرام و نیز لوازم مورد نیازش را در دسترس قرار دهد. اگر میل به آشپزی کردن دارد با او همراهی کند و سعی کند محیط منزل برایش کسالت آور نباشد.

اگر پرستار بیمار ویلچری هستید اگر بیمار شما کودک است و یا فردی است که در سنین نوجوانی قرار دارد توجه نمایید که یکی از محیط های نشاط آور برای او محیط حمام و آب بازی است. پس فضای حمام را برای بیمار و یا سالمند ویلچری خود یک فضای گرم با انواع عطرهای مطبوع ایجاد نمایید و لوازمی را که برای شستشو نیاز دارد در ارتفاع کاملا نزدیک به دست او قرار دهید. دیگر اینکه برای بسیاری از افراد ویلچری، استفاده از سرویس بهداشتی خیلی با مشقت انجام میگیرد؛ لذا  لوله کشی و اتصالات آب را در سرویس بهداشتی و حمام برایشان قابل دسترس نمایید.

سالمندان ویلچری

سالمندان معمولا بخاطر شرایط کهولت سن اغلب دوست دارند ساعات بیشتری را در منزل استراحت کنند.

پیشنهاد مقاله: پرستاری از بیمار دیابتی

نکات ایمنی برای بررسی ویلچر از جمله وظایف پرستار بیمار ویلچری

به عنوان یک پرستار بیماران ویلچری در منزل وظیفه دارید که مرتب سالم بودن سایر قسمت­های ویلچر سالمند و یا بیمار خود را وارسی نمائید. در اینجا برای راهنمایی بیشتر چند نکته مهم را یادآور می شویم.

* نصب رمپ­های ویلچر: برای اینکه سالمند ویلچری و یا بیمار بتواند پس از اتمام گشت و گذار روزانه، راحت تر وارد منزل شود رمپ ویلچر را برایش نصب کنید و دقایقی اجازه دهید سعی کند خودش وارد خانه اش شود و با این کار به نشاط او بیفزایید.

* روغن کاری و چک نمودن چرخ­های ویلچر: مرتب مراقب باشید که چرخ­های صندلی شل نباشند و عاج دار بودن چرخ ها را بررسی کنید چرا که صاف شدن چرخ ها حرکت را برای او سخت می­نماید.

* بررسی مداوم ترمز ویلچر: ترمز ویلچر از قسمت های مهم صندلی چرخ دار است. دقت نمایید تا ترمز چرخ­های ویلچر خوب و محکم قفل شوند. لذا زمانی که میخواهید فرد ویلچری را به روی تخت یا صندلی انتقال دهید حتما ترمز چرخ ها را قفل نمائید.

در صورت نیاز به خدمات پرستاری (پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند در منزل و پرستار بیمار در منزل) با ما تماس بگیرید. کارشناسان شرکت پرستاری آسایش ایرانیان؛ آماده ارائه مشاوره رایگان، به شما هستند.

مشاوره رایگان تلفنی

One Comment

  1. مریم قربانی سپتامبر 4, 2023 at 8:53 ق.ظ - Reply

    سلام. هزینه پرستاری از بیمار ویلچری در منزل چقدر است؟

ارسال دیدگاه