تاریخ انتشار: می 21st, 2022نویسنده: دسته بندی: مطالب عمومی
پرستار کودک کیست ؟

پرستار کودک به شخصی گفته میشود که وظیفه نگهداری از کودک و رسیدگی به او را را برعهده میگیرد ، در این مقاله میخواهیم بدانیم پرستار کودک کیست و چه نقش ها و وظایفی برعهده او میباشد.

نقش پرستار کودک در افزایش اعتماد به نفس کودکان

اعتمادبه‌نفس یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی است که بنیان آن در سن کودکی بنانهاده می‌شود. افرادی که از اعتمادبه‌نفس خوبی برخوردار هستند، در بیشتر مراحل زندگی خود به موفقیت دست پیدا می‌کنند. پرستار کودک پس از والدین، نقش مهمی در شکل‌گیری اعتمادبه‌نفس کودک بر عهده دارد.

مهم‌ترین تکنیک‌هایی که سبب رشد اعتمادبه‌نفس کودک می‌شود عبارتند از

آموزش انجام کارهای مختلف به کودک اولین قدم در ایجاد حس تسلط و اعتمادبه‌نفس می‌شود. کودک باید به‌صورت مداوم فرصت‌های مناسبی برای یادگیری، تلاش و احساس تسلط داشته باشد.

تحسین کودکان به‌صورت عاقلانه و متعادل، راهی مناسب برای نشان دادن احساس خوشنودی از عملکرد کودک است. توجه به این نکته ضروری است که این تلاش و پشتکار کودک است که باید مورد تحسین قرار گیرد نه نتیجه عمل.

نقش پرستار کودک به‌عنوان یکی از الگوی های رفتاری کودک غبر قابل‌انکار است. تلاش و پشتکار پرستار برای انجام وظایف خود در منزل به کودک می‌آموزد که باید برای انجام تکالیف، تمیز کردن اسباب‌بازی‌ها یا مرتب کردن تخت خود تلاش کند.

در شرایطی که کودک در انجام کاری از عملکرد مناسب برخوردار نیست لازم است پرستار با صبر و آرامش بر اصلاح مشکلات کودک متمرکز شود و روش صحیح انجام کار را به کودک یادآوری کند. 

تمرکز پرستار کودک بر نقاط قوت کودک، سبب رشد این خصلت‌های پسندیده کودک می‌شود و بر افزایش اعتمادبه‌نفس او تأثیر گذار است. 

نقش پرستار کودک در افزایش حافظه کودک

استفاده از روش‌های مؤثر برای تقویت حافظه کودک، راه را برای موفقیت‌های آینده او هموار می‌کند. به همین دلیل ضروری است که پرستار کودک از بازی‌های مبتنی بر تقویت حافظه در کنار بازی‌های معمولی استفاده کند.

 ایده آل ترین سن برای شروع  این نوع بازی‌ها در سن  2 و 3 سالگی کودک است.  تقویت حافظه فعال از طریق بازی‌های فکری به کودک کمک می‌کند تا دستورالعمل‌ها را در کلاس دنبال کند و از تخیل خود برای انجام اقدامات بعدی استفاده کند.

استفاده از بازی‌های نمایشی که کودک در نقش فردی دیگر ظاهر می‌شود سبب بهبود حافظه کودک می‌شود زیرا کودک می‌تواند آنچه را که بازی می‌کند راحت‌تر به خاطر بیاورد.

نقش پرستار کودک در افزایش حافظه کودک

اهمیت با تجربه بودن پرستار کودک 

تجارب کاری سودمند پرستار کودک  بر نحوه عملکرد او در انجام وظایف محوله اثرات مثبتی دارد. پرستار باتجربه‌ای که از دانش تخصصی نیز برخوردار است، قطعاً به صورت معناداری از رقبای کاری خود پیشی خواهد گرفت و موفق‌تر عمل خواهد کرد. 

ویژگی‌های پرستار کودک باتجربه 

  • بهبود  مهارت‌های مذاکره
  • صبوری و خودکنترلی
  • مهارت‌های حل مسئله
  • افزایش خلاقیت در انجام وظایف
  • آگاهی از ویژگی‌های کودک در مراحل مختلف رشد
  • آشنایی بر تکنیک‌های تغذیه سالم

مهارت در انجام امور مراقبتی  مانند حمام کردن، پوشک کردن، لباس پوشیدن و بازی با کودکان

بی‌شک پرستار باتجربه نیازی به آزمون و خطا ندارد و بر بسیاری از وظایف خود از تسلط کافی برخوردار است.

چشم انداز شغلی پرستار کودک 

بسیاری از افراد معتقد هستند که شغل پرستاری کودک از آینده شغلی بسیاری درخشانی برخوردار است. تصورات اشتباهی در مورد این شغل وجود دارد از جمله درآمد کم، ساعات کار طولانی و عدم امکان پیشرفت که سبب اجتناب افراد از ورود به این رشته کاری می‌شود.

اما حقیقت کاملاً برعکس است. در حال حاضر پرستاران کودک از درآمد خوبی برخوردارند، انعطاف‌پذیری شغلی زیادی دارند و بسیاری از آنها شغل آینده خود را به‌عنوان کارآفرین در صنعت مراقبت از کودکان  راه‌اندازی کرده‌اند.

پرستاران کودک دستمزد خود را به ازای ساعت کاری دریافت می‌کنند و بسیاری از آنها ساعت‌های کمتری از بسیاری از مشاغل کار می‌کنند اما از درآمد خوبی برخوردار هستند.

یکی دیگر از مزیت‌های شغل پرستاری کودک برنامه کاری منعطف این افراد است. پرستاران کودک برنامه کاری خود را شخصاً تعیین می‌کند و تصمیم می‌گیرد که آیا مسئولیتی را بپذیرد یا خیر.

این انعطاف‌پذیری باعث می‌شود که پرستاران کودک به نوعی رئیس خود باشند زیرا از کاری که موردعلاقه خودشان است کسب درآمد می‌کنند. 

علاوه بر این، شروع کار به‌عنوان یک پرستار بچه کار سختی نیست! حتی یک مادر بی‌تجربه یا هر زنی که تجربه فرزند آوری نداشته است، اگر عاشق بودن در کنار بچه‌ها باشد و از صبر کافی برخوردار است، می‌تواند با گذراندن دوره‌های مهدکودک و کودکیاری وارد این شغل شوند. 

تمام مهارت‌ها، تجربیات و مدارک حرفه‌ای یک پرستار کودک می‌تواند برای آینده شغلی او بسیار مفید باشد. درواقع پرستار کودک با این مهارت‌ها امکان لازم برای سرمایه‌گذاری‌ها و فرصت‌های جاه‌طلبانه‌تری مانند راه‌اندازی مراکز مراقبت از کودک، تبدیل شدن به کارشناسان و مشاوران مراقبت از کودکان و بسیاری موارد دیگر را به‌دست می‌آورد.

مانند هر انتخاب شغلی دیگر درصورتی‌که پرستار کودک با اشتیاق و علاقه وارد این حرفه شود و از دانش کافی برخوردار باشد، قادر خواهد بود به‌مرورزمان به موفقیت و پیشرفت عالی دست پیدا کند.

نقش پرستار کودک در ارتقا بهداشت کودک

آموزش عادات بهداشتی صحیح به کودکان از اهمیت زیادی برخوردار است. رعایت بهداشت علاوه بر این که از کودک در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت می‌کند، بر روابط اجتماعی او نیز تأثیر گذار است. 

به‌عنوان نمونه رعایت بهداشت شخصی و مقابله با مشکلاتی مانند بوی بد دهان یا بوی بدن اعتمادبه‌نفس فرد برای ارتباط با دیگران را افزایش می‌دهد.

 اصول اولیه بهداشت فردی که باید توسط پرستار کودک به کودک آموزش داده شود عبارت‌اند از:

  • شستشوی دست‌ها
  • پوشاندن دهان در هنگام سرفه و عطسه
  • حمام مرتب 
  • مسواک زدن و نخ دندان کشیدن

نقش پرستار کودک در ارتقا بهداشت کودک

لازم است در ابتدای آموزش، والدین و پرستار کودک برای انجام این اصول بهداشتی به کودک کمک کنند تا کودک به‌مرور به انجام این امور عادت کند.

 رعایت این اصول با افزایش سن و نزدیک شدن به سن بلوغ اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد زیرا گفتگوی  آشکارا و صادقانه در مورد بهداشت شخصی، به والدین در مدیریت مسائل بهداشت شخصی‌تر در دوران نوجوانی فرزندشان کمک می‌کند.

 

ویژگی های شخصیتی پرستار کودک

پرستار کودک برای انجام بهینه مسئولیت‌های محوله به ویژگی‌های شخصیتی خاصی نیاز دارد که مهم‌ترین آنها شامل موارد زیر است:

  • مسئولیت‌پذیری
  • قابل‌اعتماد بودن
  • صبور بودن
  • خلاقیت 
  • توانایی سرگرم کردن کودک
  • فعال و پرانرژی
  • باتجربه بودن
  • اعتمادبه‌نفس کافی
  • انعطاف‌پذیری
  • خوش‌اخلاق بودن 

 علاوه بر موارد فوق بسیاری از ویژگی‌های شخصیتی وجود دارد که لازم است پرستار کودک از آنها برخوردار باشد. خوشبختانه بسیاری از این ویژگی‌ها مواردی هستند که پرستار قادر خواهد بود در طول زمان آنها را فراگرفته و به‌کار گیرد.

آموزش نظم به کودک توسط پرستار کودک

مهم نیست که پرستار کودک از چه روشی برای آموزش نظم و انضباط به کودک استفاده می‌کنند، هدف نهایی استراتژی پرورش کودک باید آموزش خود انضباطی به کودک باشد.

انضباط شخصی به کودک کمک می‌کند تا ارضای نیازهای آنی خود را به تأخیر بیندازند و در برابر وسوسه‌های ناسالم مقاومت کنند.

پایبندی به انضباط شخصی به کودک می‌آموزد تا سختی لازم برای رسیدن به اهداف بلندمدت خود را تحمل کنند.

بر اساس نظرات بسیاری از روانشناسان، خود انضباطی کلید کمک به بچه‌ها برای تبدیل‌شدن به بزرگ‌سالانی مسئولیت‌پذیر است.

مهم‌ترین روش‌های آموزش نظم و انضباط به کودک

  • آموزش قواعد و اصول
  • توضیح در مورد دلایل پشت قوانین
  • آگاه کردن کودک به عواقب عدم رعایت اصول
  • شکل دادن تدریجی به رفتارهای کودک 
  • تحسین رفتارهای خوب
  • آموزش مهارت‌های حل مسئله
  • الگو بودن والدین و پرستار به عنوان نمونه موفق خود انضباطی
  • ارائه پاداش های متناسب به موفقیت های کوچک و بزرگ 

نقش پرستار کودک در آموزش اصول پایه‌ای زندگی و مهارت‌های مهم از اهمیت بسزایی برخوردار است. درواقع این یادگیری این اصول تأثیرات مثبت فراوانی حتی در دوران بزرگ‌سالی کودک دارد و مسیر رسیدن به موفقیت را برای فرد کوتاه‌تر می‌کند.

انواع گواهی نامه های مرتبط با پرستار کودک

مراکز آموزشی معتبری وجود دارند که نسبت به برگزاری دوره‌های مربی مهدکودک یا کودکیاری اقدام می‌کنند.  افراد علاقه‌مند به فعالیت در عرصه مراقبت و پرستاری از کودک با شرکت در این دوره‌های آموزشی و دریافت مدارک معتبر امکان جذب در بازار کار را خواهند داشت. 

برای استخدام پرستار آموزش‌دیده و باتجربه روش‌های مختلفی وجود دارد که مطمئن ترین راه، استفاده از مراکز مراقبت و پرستاری در منزل است. 

مرکز پرستاری آسایش ایرانیان با برخورداری از مجوزهای رسمی و کادر متخصص و آموزش‌دیده آمادگی دارد در هر ساعت از شبانه‌روز در قالب پرستار کودک، پرستار سالمند و پرستار بیمار به ارائه خدمت بپردازد.

تنها کافی است با مشاوران این مرکز تماس حاصل فرمایید و اطلاعات موردنیاز خود را دریافت کنید.

در صورت نیاز به خدمات پرستاری (پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند در منزل و پرستار بیمار در منزل) با ما تماس بگیرید. کارشناسان شرکت پرستاری آسایش ایرانیان؛ آماده ارائه مشاوره رایگان، به شما هستند.

مشاوره رایگان تلفنی