تاریخ انتشار: آگوست 7th, 2023نویسنده: دسته بندی: بیماری
روش پرستاری از بیمار ام اس و وظایف او

بیماری MS یکی بیماری خود ایمنی دستگاه عصبی است که در طی آن رفته رفته فرد توانایی‌های حرکتی و بینایی خود را از دست می‌دهد. با توجه به ضعف‌های این بیماران، وجود یک پرستار در منزل می‌تواند به فعالیت‌های روزمره بیمار کمک کرده و بر شرایط سلامت او نظارت داشته باشد. اما روش پرستاری از بیمار ام اس چگونه است و وظایف پرستار بیمار مبتلا به ام اس چیست؟ در این مطلب قصد داریم تا به این سوال‌ها پاسخ دهیم و شما را با وظیفه پرستار ام اس آشنا کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

بیماری MS و علائم آن

بیماری مولتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis) که با نام اختصاری MS شناخته می‌شود، یکی از بیماری‌های خود ایمنی دستگاه عصبی است. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به غلاف میلین سلول‌های عصبی حمله می‌کند. در اثر تخریب این غلاف میلین، انتقال پیام‌های عصبی با اختلال مواجه شده و علائم بیماری ظهور می‌کند.

بیماری ام اس چه نشانه هایی دارد؟

مهم ترین نشانه بیماری ام اس احساس خستگی مداوم بدن است.

اولین نشانه بیماری احساس خستگی مداوم بدن است که در طی آن، انجام فعالیت‌های روزمره سخت می‌شود. رفته رفته توانایی‌های حرکتی فرد مختل شده تا آنجا که دیگر نمی‌تواند بدون کمک دیگران جابجا شود. از دیگر علائم MS می‌توان به کاهش بینایی، عدم توانایی حرکت دادن دست‌ها و پاها، اسپاسم عضلانی، بی حسی اندام‌ها و غیره اشاره کرد. متاسفانه درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد؛ اما برخی داروها می‌توانند روند بیماری را کندتر کرده و مانع از پیشرفت آن شوند.

همچنین بخوانید: بیماری قرمزی چشم؛ علت، نشانه و روش درمان آن

چه خدماتی یک پرستار بیمار ام اس در نظر می‌گیرد؟

پرستار ام اس در زمان مراقبت از بیمار باید خدمات و مراقبت‌های ویژه‌ای را متناسب با شرایط بیمار ارائه دهد که در این بخش به معرفی وظیفه پرستار ام اس می‌پردازیم:

  • پرستار بر شرایط جسمی بیمار مبتلا به ام اس نظارت دارد تا در صورت لزوم به بیمارستان منتقل شود.
  • با برنامه زمان‌بندی مصرف داروها آشنایی داشته و در زمان مقرر مصرف دارو را یادآوری می‌کند.
  • فعالیت‌های حرکتی توصیه شده توسط پزشک و تحرک‌های بیمار را تحت کنترل قرار می‌دهد.
  • پرستار در انجام امور شخصی و فعالیت‌های روزانه به بیمار کمک می‌کند.
  • بر تغذیه بیمار نظارت داشته و ممنوعیت‌های غذایی وی را به دقت اجرا می‌نماید.
  • با بیمار ارتباط برقرار کرده و با صحبت و هم‌دلی ناآرامی‌های روحی بیمار را کاهش می‌دهد.
  • در صورت عدم توانایی حرکتی بیمار، با مراقبت اصولی از ایجاد زخم بستر جلوگیری می‌کند.

پرستار بیمار ms در زمان برقراری ارتباط بسیار حرفه‌ای عمل می‌کنند. آن‌ها روحیه بیمار را می‌دانند و همین موضوع باعث شده است تا کار و خدمات خود را با علاقه و انگیزه زیادی انجام دهند.

همچنین بخوانید: خدمات پرستاری افراد در شرایط مراقبت خاص

اقداماتی که پرستار باید در هنگام حملات ام اس انجام دهد؟

مراقبت از فرد مبتلا به ام اس در منزل در هنگام حملات ام اس اهمیت زیادی دارد. حملات ام اس به معنای ظهور یک علامت جدید از بیماری و یا عود کردن علائم قبلی است که ممکن است شدید باشد. پرستار ام اس باید در هنگام حملات ام اس در کنار بیمار بوده و توصیه‌های لازم توسط پزشک را انجام دهد.

اقدامات پرستار در هنگام مراقبت از بیماران ام اس

بیمار ms باید در هنگام حملات خود پرستار ماهری را کنار خود داشته باشد.

در برخی افراد حملات ام اس با قرارگیری در محیط گرم شدیدتر می‌شود که در این شرایط پرستار باید تهویه اتاق را بهتر کرده و یا بیمار را به جای دیگری منتقل کند. در برخی از حملات ام اس در صورتی که بیمار به دیگر بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون و غیره نیز مبتلا باشد، باید او را به مراکز درمانی منتقل کرد.

همچنین بخوانید: نکات مهم برای مراقبت از سالمند پارکینسونی

پرستاری از بیمار ام اس چگونه خواهد بود؟

پرستاری از بیماری ام اس در منزل کاری تخصصی است که به مهارت‌های ویژه‌ای نیاز دارد. این پرستاران برای مراقبت از بیمار MS آموزش‌های ویژه‌ای را دریافت کرده‌اند و آمادگی این را دارند تا بهترین شرایط را برای نگهداری از بیمار ام اس در منزل فراهم کنند. با توجه به حساسیت این بیماران از نظر جسمی و فشار روحی بیماری، پرستار باید نهایت دقت و صبوری را به خرج دهد تا محیطی امن و آرام برای زندگی بیمار فراهم شود.

درخواست پرستار بیمار ام اس

در این مطلب درباره روش پرستاری از بیمار ام اس و مراقبت از فرد مبتلا به ام اس در منزل صحبت کردیم. با توجه به اینکه خانواده‌ها نمی‌توانند به طور مداوم از بیمار خود مراقبت کنند و یا توانایی‌ها و مهارت لازم برای نگهداری از بیمار ام اس را ندارند، حضور یک پرستار در منزل می‌تواند به نگرانی‌ها پایان دهد. در صورتی که به پرستار MS نیاز دارید، می‌توانید از شرکت پرستاری آسایش ایرانیان استفاده کنید. این مرکز با پرستاران حرفه‌ای همکاری داشته و می‌تواند پرستار مناسب برای بیمار شما را اعزام کند.

سوالات متداول

بیماری ام اس (MS) چیست؟

بیماری مولتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis) یک بیماری خود ایمنی سیستم عصبی است که در اثر آن غلاف میلین سلول‌های عصبی به وسیله سیستم ایمنی بدن تخریب می‌شود. پس از آن علائم بیماری شامل ضعف حرکتی، بی حسی اندام‌ها، اسپاسم عضلات، ضعف بینایی، عدم توانایی حرکت دست و پا و غیره اتفاق می‌افتد.

وظایف پرستار بیمار مبتلا به ام اس شامل چه مواردی است؟

پرستار بیمار ام اس از بیمار به طور کامل مراقبت می‌کند و بر برنامه غذایی، دارویی و پیشرفت بیماری نظارت خواهد داشت. پرستار ام اس همچنین در انجام فعالیت‌های روزانه به بیمار کمک می‌کند.

چرا پرستاری از بیماری ام اس در منزل باید به صورت مداوم انجام شود؟

با توجه به شرایط جسمی و روحی بیمار مبتلا به ام اس وجود یک پرستار بیمار لازم و ضروری است، چرا که اعضای خانواده نمی‌توانند به صورت مداوم در منزل حضور داشته و از بیمار خود مراقبت کنند.

چگونه می‌توان یک پرستار برای نگهداری از بیمار ام اس درخواست کرد؟

یافتن یک پرستار حرفه‌ای برای مراقبت از بیماران ام اس که مهارت‌های لازم را داشته باشد، کار سختی است. بهترین راه استفاده از خدمات موسسه پرستاری آسایش ایرانیان است که می‌تواند پرستاران آموزش دیده و ماهر برای مراقبت از بیماران ام اس را اعزام کند.

هزینه پرستار ام اس در منزل چقدر است؟

هزینه پرستار ام اس در منزل با توجه به خدمات ارائه شده توسط بیمار متفاوت خوهد بود؛ مثلا اگر بیمار به طور کامل فاقد توانایی حرکتی باشد، وظایف پرستار بیشتر بوده و هزینه نیز افزایش می‌یابد. از طرفی دیگر ساعات حضور پرستار در منزل بر هزینه تاثیرگذار خواهد بود.

در صورت نیاز به خدمات پرستاری (پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند در منزل و پرستار بیمار در منزل) با ما تماس بگیرید. کارشناسان شرکت پرستاری آسایش ایرانیان؛ آماده ارائه مشاوره رایگان، به شما هستند.

مشاوره رایگان تلفنی

ارسال دیدگاه