بسیاری از بیماران سرطانی، مدت زیادی از دوره درمان و نقاهت خود را بهجای بیمارستان در منزل سپری میکنند. در این شرایط اعضای خانواده، نزدیکان یا پرستار باید مراقبتهای لازم از بیمار را انجام دهند. وظایف پرستار بیماران سرطانی شامل مراقبتهای پزشکی و غیرپزشکی زیادی است که باید به طور دقیق و طبق برنامه انجام شود.
شرایط بیماران سرطانی میتواند کمی نگران و گیجکننده باشد. این موضوع نهتنها برای پرستار بلکه برای خود بیمار هم باعث ایجاد ناراحتی میشود؛ پرستار بیمار سرطانی در منزل باید باتجربه باشد تا بتواند اوضاع را کنترل کند. در ادامه این مقاله از خدمات پرستاری آسایش ایرانیان با ما همراه باشید تا نکات مهم برای پرستاری از بیماران سرطانی بررسی کنیم.
وظایف پرستار بیماران سرطانی چیست؟
زندگی با سرطان میتواند از نظر احساسی و جسمی سخت باشد. پرستار بیماران سرطانی باید با برنامههای مراقبتی و حمایتهای عاطفی خود، درد و رنج بیمار را کمتر کند. مهمترین وظایف پرستار بیماران سرطانی در اجرای برنامههای مراقبتی و حمایتی شامل موارد زیر است:
- آشنایی با فرایند بیماری سرطان و مشکلاتی جانبی آن
- برنامهریزی برای مراقبت و دادن داروها
- کنترل تعداد ملاقاتهای بیماری سرطانی
- مثبتاندیشی و حمایت عاطفی از بیمار سرطانی
به طور کلی تدابیر پرستاری در مورد بیماری و نحوه برخورد وی با بیمار سطرانی از اهمیت زیادی برخوردار است.
پیشنهاد مقاله: روش پرستاری از بیمار ام اس و وظایف او
آشنایی با فرایند بیماری سرطان و مشکلاتی جانبی آن
شخصی که وظیفه نگهداری از بیمار را دارد، باید با سرطان و مشکلات جسمی که ایجاد میکند، آشنایی کامل داشته باشد. افراد مبتلا به سرطان از نظر فیزیکی ممکن است خستگی، تغییر در اشتها یا مشکلات خواب را تجربه کنند. احساس غمگینی، اضطراب، عصبانیت، ناامیدی و درماندگی از دیگر مشکلات این بیماران هستند. پرستار بیمار سرطانی باید توانایی کنارآمدن با این مشکلات و صبر در مقابل آنها را داشته باشد.
برنامهریزی برای مراقبت و دادن داروها
داروهای بیماران سرطانی باید طبق برنامه مصرف شوند. پرستار بیمار سرطانی در منزل باید برای دادن داروها برنامهریزی داشته باشد و آنها را طبق دستور و در زمانهای مشخص شده به شخص بدهد. سهلانگاری در این کار نشان میدهد که شخص، مسئولیتپذیری لازم برای مراقبت از بیمار سرطانی را ندارد.
پیشنهاد مقاله: خدمات پرستاری افراد در شرایط مراقبت خاص
کنترل تعداد ملاقاتهای بیماری سرطانی
بیماران سرطانی اضطراب و نگرانی دارند و به دلیل تغییرات ظاهری معمولاً ترجیح میدهند که از جمع کنارهگیری کنند. پرستار باید این موضوع را درک کند و تعداد ملاقاتهای فرد را محدود کند تا بیمار احساس بهتری داشته باشد و بیشتر استراحت کند.
مثبتاندیشی و حمایت عاطفی از بیمار سرطانی
سرطان بیماری سختی است و مشکلات جسمی که ایجاد میکند باعث احساس یاس و درماندگی میشود. در چنین شرایطی، نقش مهم پرستاران در درمان بیماران سرطانی دادن روحیه و احساس همدردی با اوست. در این شرایط پرستار باید نگرش مثبت داشته باشد.
در این شرایط، مراقب بیمار سرطانی باید برای اتفاقات ناگوار و ناگهانی آماده باشد و به آنها واکنش شدید نشان ندهد. داشتن لحن امیدوارانه، ایجاد شرایط راحت برای بیمار و کمک به او برای انجام فعالیتهای مورد علاقهاش از دیگر کارهایی است میتواند باعث امیدواری به زندگی شود.
پیشنهاد مقاله: نکات مهم برای مراقبت از سالمند پارکینسونی
چه زمانی به پرستار بیمار سرطانی در منزل نیاز است؟
مراقبت از یک بیمار سرطانی میتواند از نظر روحی و جسمی خستهکننده باشد بهخصوص اگر یکی از عزیزترین افراد زندگی شما به این مشکل دچار شده باشد. پرستار بیمار سرطانی باید حداقل هفتهای یک روز استراحت کند با درنظرگرفتن این موضوع، پرستاری از بیمار سرطانی در منزل باید با کمک سایر افراد خانواده انجام شود. اگر شما تنها هستید، بهتر است از یک پرستار خصوصی کمک بگیرید تا روزهایی از هفته به شما کمک کند.
اگر شاغل هستید و زمان کافی برای نگهداری از عزیز سرطانی خود را ندارید، میتوانید یک پرستار تماموقت استخدام کنید تا رسیدگیهای لازم را بهموقع و درست انجام دهد. خدمات پرستاری و مراقبت از بیماران سرطانی در منزل توسط شرکتهای پرستاری مختلفی ارائه میشود. این شرکتها میتوانند یک فرد آموزشدیده و باتجربه را برای مراقبت از بیمار به شما معرفی کنند.
سخن پایانی
به دلیل اهمیت پرستاری از بیماران سرطانی در روند بهبودی آنها و سختیهای مراقبت از این بیماران، بهتر است اعضای خانواده هر یک، بخشی از وظایف را به عهده بگیرند. اگر این کار امکانپذیر نیست میتوانید از یک پرستار بیماران پرستاری در منزل کمک بگیرد تا وظایف، سبکتر و از فرسودگی جسمی و روحی شما هم جلوگیری شود.
سؤالات متداول
یک بیمار سرطانی در خانه به چه مراقبتهای نیاز دارد؟
مراقبتهای موردنیاز بیماران سرطانی بسته به وضعیت جسمی و پیشرفت بیماری متفاوت است. برخی از بیماران به مراقبتهای فیزیکی مثل حمامکردن، لباس پوشیدن، غذادادن و نظافت نیاز دارند. رعایت بهداشت برای بیماران سرطانی بسیار مهم است؛ چون آنها سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
با بیمار سرطانی چگونه باید رفتار کرد؟
بیماران سرطانی نسبت به سایر افراد حساستر هستند؛ به همین دلیل سعی کنید در هنگام صحبت با آنها تماس چشمی را حفظ کنید و شنونده خوبی باشید. کلمات خود را بهدقت انتخاب کرده و با او همدردی کنید.
بیماران سرطانی چهکارهایی نباید انجام دهند؟
در زمانی که بیماری سرطان فعال است و درمان انجام میشود، فرد بهتر است از انجام کارهایی مانند: خوردن گوشت خام یا نیمهپخته، خوردن غذاهایی که عوارض داروهای ضدسرطان را تشدید میکند، شروع به مصرف مکملها یا داروهای بدون نسخه جدید، کشیدن سیگار، خوردن مشروبات الکلی و قرارگرفتن بیش از حد در برابر نور خورشید پرهیز کند.
چگونه میتوان سرعت بهبود بدن بیمار سرطانی را بعد از شیمیدرمانی افزایش داد؟
بدن بیماران سرطانی بعد از شیمیدرمانی بسیار ضعیف میشود. بعد از شیمیدرمانی، بیمار با داشتن استراحت کافی، خوردن آب و مایعات کافی، مصرف غذاهای پروتئینی، خوردن سوپ و غذاهایی بلع آنها راحت است میتواند بهبودی را افزایش دهد.
در صورت نیاز به خدمات پرستاری (پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند در منزل و پرستار بیمار در منزل) با ما تماس بگیرید. کارشناسان شرکت پرستاری آسایش ایرانیان؛ آماده ارائه مشاوره رایگان، به شما هستند.