همه ما می دانیم که عفونت چشم کودکان و بزرگسالان امری شایع و رایج است. دقیقا همان ویروس ها و باکتری ها و عواملی که منجر به آنفولانزا، سرماخوردگی، عفونت گوش و گلودرد می شوند ممکن است باعث بروز عفونت چشمی نیز بشوند. بسیار پیش می آید که چشم حتی بدلیل تماس دست آلوده با آن، دچار عفونت شود. بنابراین کودکان بدلیل عدم توانایی رعایت بهداشت فردی، بیشتر در معرض این عفونت هستند. عفونت چشمی ضمن رایج و متداول بود در صورت عدم درمان به موقع و رعایت دستورالعمل های مراقبتی می تواند شدیدا خطرناک شده و در مواردی حتی بینایی فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در صورتی که به هر دلیلی نتوانید خود از فرزندتان در دوران عفونت چشم مراقبت های لازم و صحیح را بعمل بیاورید نگران نباشید، مرکز تخصصی آسایش ایرانیان، با کادر پرستاری متخصص و توانمند خود در کنار شماست تا بتوانید روزهای سخت و طاقت فرسای بیماری را برای خود و کودک دلبندتان، با آسودگی خاطر بیشتری سپری کنید.
علل ابتلا به عفونت چشم کودکان
عفونت چشمی عارضه بسیار رایجی است که چه در کودکی و چه بزرگسالی ممکن است با آن مواجه شویم. دلایل متعددی برای ابتلا به این عارضه وجود دارد که به شرح زیر است.
- ویروس، باکتری، قارچ، انگل
- عدم رعایت بهداشت چشمی
- تماس دست های آلوده با چشم
- ضعف سیستم ایمنی
- زخم یا جراحی چشمی
- استفاده از لوازم بهداشتی فرد آلوده مثل حوله، لباس و…
- ضربه یا برخورد یک جسم خارجی به چشم که منجر به خونریزی شود.
- سرماخوردگی یا عفونت گلو و گوش
همچنین بخوانید: آبله مرغان چیست؟ علائم آبله مرغان در کودکان و روش درمان
علائم عفونت چشم کودکان
بسته به نوع عفونت، عارضه عفونت چشم در کودکان علائم مختلفی دارد که می توان از جمله آن ها به موارد زیر اشاره کرد.
- ترشح مایع لزج و چسبنده سبز یا زرد از چشم
- به هم چسبیدن چشم ها هنگام بیدار شدن از خواب
- تورم چشم ها و قرمزی آنها
- گل مژه
- ورم ملتحمه
- شالازیون یا همان توده برآمده کنار پلک
- درد و سوزش چشم
- حساسیت به نور
- تاری دید و کاهش قدرت بینایی و…
از آنجایی که کودکان در مراقبت از خود به اندازه بزرگسالان توانمند نیستند، ممکن است به دلیل عدم توان تحمل سوزش و خارشی که بعد از عفونت ایجاد می شود مدام دستان آلوده خود را به چشم هایشان بزنند و همین امر سبب تشدید بیماری گردد. از آنجایی که بروز علائم عفونت چشم کودکان برای آنها چندین برابر بیشتر آزاردهنده و طاقت فرساست، لازم است بالافاصله بعد از مشاهده علائم، برای درمان فوریتی و جلوگیری از عوارض احتمالی بعدی به پزشک مراجعه کرد و در صورت نیاز از یک فرد متخصص برای مراقبت از کودک، تا زمان بهبودی کامل وی، یاری گرفت.
همچنین بخوانید: 5نکته طلایی برای یافتن بهترین پرستار کودک
راه های پیشگیری از عفونت چشمی در کودکان
عارضه عفونت چشمی بسیار مسری و واگیردار است، بنابراین در صورتی که حتی یک فرد در خانه آلوده شود ممکن است به سرعت به کودک نیز منتقل گردد، می توان با رعایت بهداشت، شست و شوی مداوم دستان کودک و تمیز نگه داشتن آنها، دور نگه داشتن وی از فرد آلوده و عدم تماس با وسایل فرد آلوده و… تا حد زیادی از بروز این عارضه در کودکان پیشگیری کرد.
همچنین بخوانید: پرستاری از کودک مبتلا به دیابت
راه های درمان عفونت چشم کودکان
پزشکان برای درمان عفونت چشم، براساس نوع، شدت و میزان عارضه از راه های درمانی مختلف استفاده می کنند که رایج ترین آنها استفاده از قطره هایی مثل تتراسایکلین و یا باکتی ماید، پماد و آنتی بیوتیک هاست. برخی عفونت های چشمی نیز بسیار خفیف هستند و به سرعت بهبود می یابند. درمان عفونت چشم کودکان در خانه بین مادران بسیار رایج است اما بهتر است قبل از هرگونه اقدامی با یک پزشک متخصص مشورت کنید. استفاده از کمپرس آب گرم و شست و شوی مداوم چشم با آب ولرم و تمیز نگهداشتن دستان کودک از راه های درمان عفونت چشم کودکان در خانه است. این راه های درمان اگر با درمان دارویی همراه باشد اثربخشی بیشتری دارد. پس از استفاده از قطره چشمی و آنتی بیوتیک ها معمولا تا سه روز علائم بیماری از بین می رود و پس از آن می توان از راه های درمان عفونت چشم کودکان در خانه تا زمان بهبودی کامل استفاده کرد.
اگر کودک شما نوزاد است، اهمیت مراقبت از وی تا زمان بهبودی کامل دوچندان است چرا که چشم نوزاد بسیار حساس است. در هنگام تولد نوزاد معمولا برای جلوگیری از بروز عفونت چشمی از قطره استفاده می شود. استفاده از کمپرس آب گرم نیز از راه های درمان عفونت چشم کودکان و نوزادان است. در صورت مشاهده علائم برای درمان عفونت چشم نوزاد دلبندتان از یک فرد متخصص راهنمایی بخواهید. همچنین شما میتوانید از پرستار کودک برای مراقبت از کودک دلبندتان استفاده کنید.
کلام آخر
از آنجایی که بیماری عفونت چشمی یک بیماری بسیار مسری و واگیردار است، یافتن سریعترین راه درمان در کوتاه ترین زمان ممکن، بسیار حائز اهمیت است. کودک باید دوران نقاهت خود را در خانه سپری کند تا مبادا بیماری خود را به دیگران انتقال دهد، در این مدت حضور پرستاری توانمند و باتجربه که بتواند در نهایت دلسوزی از فرزند دلبندتان مراقبت کرده و دردهای او را تسکین دهد، می تواند گذر دوران نقاهت را برای اون اندکی تحمل پذیرتر نماید و از بی تابی وی بکاهد. مرکز پرستاری آسایش ایرانیان با تکیه بر دانش و مهارت خود، با اعزام پرستار متخصص و مجرب، برای مراقبت از کودکتان، در کنار شماست تا روزهای سخت و طاقت فرسای بیماری را به سرعت سپری کرده و با رسیدن به بهبودی کامل آسایش خود را دوباره بیابید.
سولات متداول
علل ابتلا به عفونت چشم کودکان چیست؟
عفونت چشمی عارضه بسیار رایجی است که چه در کودکی و چه بزرگسالی ممکن است با آن مواجه شویم. مانند: ویروس، باکتری، قارچ، انگل ، عدم رعایت بهداشت چشمی و تماس دست های آلوده با چشم
علائم عفونت چشم کودکان چیست؟
بسته به عفونت چشم، علائم گوناگونی دارد که می توان از جمله آن ها به موارد زیر اشاره کرد. مثل ترشح مایع لزج و چسبنده سبز یا زرد از چشم، به هم چسبیدن چشم ها هنگام بیدار شدن از خواب، تورم چشم ها و قرمزی آنها، گل مژه از آنجایی که بروز علائم عفونت چشم کودکان برای آنها چندین برابر بیشتر آزاردهنده و طاقت فرساست را میتوان از علائم عفونت چشم نام برد.
چگونه از عفونت چشمی کودکان پیشگیری کنیم؟
عارضه عفونت چشمی بسیار مسری و واگیردار است، از این جهت در شرایطی که حتی یک فرد مبتلا شود ممکن است به کودک نیز منتقل گردد، می توان با رعایت بهداشت، شست و شوی مداوم دستان کودک و تمیز نگه داشتن آنها، دور نگه داشتن وی از فرد آلوده و عدم تماس با وسایل فرد آلوده و… تا حد زیادی از بروز این عارضه در کودکان پیشگیری کرد.
عفونت چشم در کودکان را درمان کنیم؟
پزشکان برای درمان عفونت چشم، براساس نوع، شدت و میزان عارضه از راههای درمانی مختلف استفاده می کنند که رایج ترین آنها استفاده از قطره هایی مثل تتراسایکلین و یا باکتی ماید، پماد و آنتی بیوتیک هاست.
در صورت نیاز به خدمات پرستاری (پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند در منزل و پرستار بیمار در منزل) با ما تماس بگیرید. کارشناسان شرکت پرستاری آسایش ایرانیان؛ آماده ارائه مشاوره رایگان، به شما هستند.