پرستار سالمند کسی است که مسئولیت مراقبت از سالمند شما در منزل را بر عهده میگیرد. یک پرستار ممکن است به صورت تمام وقت (24 ساعته) یا پاره وقت در منزل شما مشغول به کار شود. پیش از آنکه پرستار در منزل حضور پیدا کند، بهتر است تا تجهیزات لازم برای پذیرایی پرستار سالمند را فراهم کنید. اکنون این سوال پیش میآید که برای یک پرستار سالمند، چه امکاناتی را آماده کنیم؟ در ادامه این مطلب از وبلاگ آسایش ایرانیان قصد داریم تا به نحوه پذیرایی از یک پرستار سالمند بپردازیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
نحوه برخورد اولیه درست با پرستار سالمند
پس از استخدام یک پرستار سالمند، به خاطر داشته باشید که پرستار به طور 24 ساعته یا در طول روز در منزل شما زندگی میکند، پس به امکانات خاصی نیاز دارد. آماده سازی منزل برای پذیرایی پرستار سالمند ضروری است، چرا که منزل شما محل زندگی او خواهد شد، به ویژه اگر پرستار تمام وقت استخدام کرده باشید.
پرستار برای مراقبت از سالمند شما در منزل حضور دارد و به همین دلیل با شما نیز ارتباط خواهد داشت. پس برخورد اولیه شما در پایهگذاری یک رابطه مناسب تاثیر زیادی دارد. با پرستار به خوبی و با احترام رفتار کنید و برای شخصیت او ارزش زیادی قائل باشید. برخورد مناسب شما، در ذهنیت اولیه پرستار تاثیر زیادی داشته و موجب آرامش او میشود. زمانی که پرستار از رفتار شما احساس خوبی را دریافت کند، به کار کردن در منزل ترغیب شده و میتواند خدمات بهتری را ارائه کند.
همچنین بخوانید: معرفی اصلی ترین نیازهای پرستاران سالمند
پذیرایی از یک پرستار سالمند مهم است تا رابطه مثبتی برقرار شود و مراقبت مناسب به سالمند فراهم شود. در ادامه، نحوه پذیرایی از یک پرستار سالمند را برای شما توضیح دادهام:
- پذیرایی با احترام: به پرستار با احترام پذیرایی کنید و از او به عنوان یک فرد با تجربه و مهارت احترام بگذارید.
- معرفی و معرفی شخصی: خودتان و سالمند را به پرستار معرفی کنید. اطلاعاتی از جمله نامها، سن، علایق و نیازهای سالمند به او ارائه دهید.
- بهرهگیری از تجربه پرستار: از تجربه و تخصص پرستار بهره ببرید. او ممکن است دانشی در زمینه مراقبت از سالمندان داشته باشد که به شما کمک میکند.
- اطمینان از تبادل اطلاعات: با پرستار به صورت باز و صریح اطلاعات در مورد نیازها و توقعات خودتان را به اشتراک بگذارید و از او بخواهید که اطلاعاتی که نیاز دارد از شما بگیرد.
- تعامل مثبت: با پرستار به صورت مثبت و دوستانه تعامل کنید. ارتباط مثبت باعث افزایش راحتی و اعتماد بین طرفین میشود.
- پشتیبانی و همکاری: به پرستار در انجام وظایفش کمک کنید و از او بپرسید که چگونه میتوانید در مراقبت از سالمند کمک کنید.
- مرور و تصحیح: در مراقبتهای ابتدایی با پرستار، برای مطمئن شدن از درک صحیح از نیازها و راههای مراقبت، به مرور و تصحیح اقدام کنید.
- مراقبت از خصوصیتها: از پرستار بخواهید که اطلاعات خصوصی سالمند را رعایت کرده و از آن محافظت کند.
- ارتقاء ارتباط: به دورهای مختلف ارتباط با پرستار فرصت بدهید تا رابطه شما بهبود یابد و از تجربهاش بهره ببرید.
- گزارشدهی و ارزیابی منظم: با پرستار برای ارزیابی عملکرد و تعداد ساعات کاری منظمی که انجام داده ملاقات کنید و با او در مورد بهبودهای ممکن صحبت کنید.
در نهایت، تفهیم کنید که پرستار سالمند یک فرد با تجربه است که به مراقبت از سالمند شما میپردازد، و رابطه حسنتایی با او به بهبود کیفیت مراقبت کمک خواهد کرد.
همچنین بخوانید: بهترین روش آموزش پرستاری از سالمندان در منزل
نکات مهم در برخورد با پرستار سالمند در منزل
مهمترین نکته در بهترین پذیرایی و تدارک برای پرستار سالمند، رفتار شما است؛ پس بدین منظور نکات زیر را مدنظر قرار دهید.
- با کمال احترام با پرستار رفتار کنید و به شان او به عنوان یک انسان توجه داشته باشید.
- هرگز با پرستار سالمند به درشتی سخن نگویید و باعث آزردگی خاطر او نشوید.
- امکانات لازم برای زندگی پرستار در منزل را فراهم کنید تا در خانه شما راحتی بیشتری داشته باشد.
- بخشهای مختلف خانه را به پرستار نشان دهید تا در انجام وظایف خود دچار مشکل نشود.
- درباره شرایط سالمند خود با پرستار صحبت کنید تا بتواند با سالمند ارتباط برقرار کند.
- از پرستار بپرسید که برای راحتی در منزل شما به چه چیزی نیاز دارد و ممکن است چه مشکلی داشته باشد.
- به صحبتهای پرستار درباره شرایط او گوش دهید تا با او کنار بیایید، چرا که پرستار نیز به عنوان یک انسان ممکن است مشکلات خاص خود را داشته باشد.
به خاطر داشته باشید که در بهترین پذیرایی و تدارک برای پرستار سالمند، اولین نکته مهم رفتار و برخورد شما است، پس برای برقراری یک رابطه مناسب با پرستار تلاش کنید. پرستاران مجرب اصول برقراری ارتباط با سالمند و خانواده او را میدانند و مابقی آن به برخورد شما بستگی دارد.
همچنین بخوانید: گریه و افسردگی سالمندان و نقش پرستار سالمند
چگونه از پرستار سالمندمان پذیرائی کنیم؟
نکته مهم در پذیرایی از یک پرستار سالمند، فراهم آوردن امکانات لازم برای پرستار است. اگر پرستار به صورت تمام وقت در منزل حضور دارد، پس به یک اتاق شخصی نیاز خواهد داشت، چرا که منزل شما محل زندگی پرستار میشود. از سوی دیگر پرستاران پاره وقت هم، نیازمند فضایی هستند تا وسایل خود را قرار داده یا زمانهای استراحت خود را در آن سپری کنند.
پیش از آنکه پرستار در منزل مشغول به کار شود، اتاق سالمند را مرتب کرده و فضای کافی را ایجاد کنید تا پرستار بتواند خدمات لازم را ارائه دهد. همچنین پرستار برای نگهداری از سالمند نیازمند امکانات مختلفی است که باید فراهم شوند. این امکانات شامل وسایل حرکتی مانند واکر و ویلچر، توالت فرنگی، دستکش، وسایل شخصی سالمند و وسایل کنترل علائم حیاتی مانند فشارسنج و دستگاه تست قند خون است.
یکی از نکات مهم در نحوه تدارک منزل برای پذیرایی پرستار سالمند، تمیز بودن محیط خانه است. اگر در شرح وظایف پرستار شما کار منزل قید نشده است، همیشه خانه را تمیز نگه دارید تا محیط زندگی سالمند و پرستار پاکیزه و مرتب باشد. حتی اگر تمیز کردن خانه بخشی از وظایف پرستار محسوب میشود، به خاطر داشته باشید که باید شما نیز در انجام کارها به پرستار کمک کنید.
همچنین بخوانید: علت گریه و افسردگی سالمندان چیست و چگونه درمان میشود؟
جمع بندی
در این مطلب از مرکز پرستاری آسایش ایرانیان درباره آماده سازی منزل برای پذیرایی از پرستار سالمند صحبت کردیم و در ادامه شما را با نکات و تجهیزات لازم برای پذیرایی پرستار سالمند آشنا ساختیم. برای استخدام پرستار به مراکز معتبر خدمات پرستاری مراجعه کرده و بهترین پرستاران سالمند را استخدام کنید. موسسه خدمات پرستاری آسایش ایرانیان یکی از این مرکز معتبر با مجوز رسمی از وزارت بهداشت است. بعد از استخدام پرستار در منزل، شرایط لازم را فراهم کنید تا پرستار نیز بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد.
همچنین بخوانید: معرفی اصلی ترین نیازهای پرستاران سالمند
سوالات متداول
چرا آماده سازی منزل برای پذیرایی از پرستار سالمند اهمیت دارد؟
یک پرستار سالمند 24 ساعته، در منزل شما زندگی میکند و پرستاران پاره وقت نیز بخشی زیادی از زمان خود را در منزل سالمند سپری میکنند. در نتیجه پرستار باید در منزل شما احساس آسایش و راحتی داشته باشد تا بتواند به وظایف خود عمل کند.
در نحوه تدارک منزل برای پذیرایی پرستار سالمند به چه نکاتی باید توجه نمود؟
برخورد و رفتار شما با پرستار سالمند اهمیت زیادی داشته و بر ذهنیت او تاثیر میگذارد. پس با کمال احترام با پرستار رفتار کنید، هرگز با لحن نامناسب باعث آزردگی خاطر او نشوید، امکانات لازم برای زندگی پرستار در منزل را آماده کنید، بخشهای مختلف خانه را به پرستار نشان دهید، درباره شرایط سالمند خود با پرستار صحبت کنید، از پرستار بپرسید که برای راحتی در منزل شما به چه چیزی نیاز دارد و به صحبتهای پرستار درباره شرایط او به خوبی گوش دهید.
تجهیزات لازم برای پذیرایی پرستار سالمند شامل چه مواردی است؟
یک پرستار تمام وقت برای زندگی در منزل شما به یک اتاق شخصی نیاز دارد و پرستاران پاره وقت هم نیازمند فضایی خاص در منزل هستند. از سوی دیگر امکانات لازم برای مراقبت از سالمند همچون وسایل حرکتی مانند واکر و ویلچر، دستکش، وسایل کنترل علائم حیاتی مانند فشارسنج و … را باید فراهم کنید.
چگونه میتوان یک پرستار سالمند باتجربه و ماهر استخدام کرد؟
برای استخدام یک پرستار سالمند، به مراکز خدمات پرستاری معتبر همچون آسایش ایرانیان مراجعه کنید تا پرستاران ماهر و قابل اعتماد را به منزل شما اعزام کنند.
در صورت نیاز به خدمات پرستاری (پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند در منزل و پرستار بیمار در منزل) با ما تماس بگیرید. کارشناسان شرکت پرستاری آسایش ایرانیان؛ آماده ارائه مشاوره رایگان، به شما هستند.