تاریخ انتشار: ژوئن 18th, 2022نویسنده: دسته بندی: سالمند
روش های تقویت جسمی و ذهنی سالمندان

روش های تقویت جسمی و ذهنی سالمندان: افراد سالمند برای برخورداری از یک زندگی پویا و با کیفیت، باید از نظر جسمی و ذهنی در وضعیت مناسبی قرار داشته باشند. استفاده از روش های تقویت جسمی و ذهنی سالمندان، تأثیرات عمده‌ای بر سلامت این افراد دارد و احتمال بروز بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهد. 

با این که برخی از عوامل تضعیف کننده بدن در دوران سالمندی، مانند ژنتیک، خارج از کنترل ما هستند، اما عوامل متنوع دیگری در دسترس ما هستند که برای تقویت سالمندان ایده آل هستند.

روش تقویت جسمی و ذهنی سالمندان 

ما در شرکت پرستاری آسایش ایرانیان به بررسی روش‌های تقویت سالمندان از نظر جسمی و ذهنی پرداخته‌ایم، البته پرستار سالمند به شما کمک شایانی خواهد کرد و کمک شایانی به بررسی وضعیت جسمی و ذهنی سالمند شما می‌کند.

تقویت سالمندان با پیشگیری از افسردگی 

سالانه در سرتاسر جهان، مشکل افسردگی در دوران سالمندی حدود 7 میلیون نفر از افراد بالای 65 سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

این وضعیت ممکن است ناشی از رویدادهای استرس زای زندگی مانند بازنشستگی یا از دست دادن همسر باشد. همچنین ابتلا به بیماری‌های مختلف یا عوارض جانبی داروها نیز ممکن است زمینه ساز ابتلا به افسردگی باشد.

شناخت علائم افسردگی و کمک گرفتن از پزشک، روانشناس، درمانگر یا مشاور برای تقویت سالمندان بسیار مهم است. 

همچنین بخوانید: معرفی روش های بالا بردن روحیه در سالمندان

مشارکت سالمند در امور منزل

احساس مفید بودن فارغ از شرایط سنی، تأثیر زیادی در اشتیاق به زندگی و سلامتی فرد دارد. مشارکت دادن سالمند در امور منزل سبب القا این حس به سالمند می‌شود که دیگران هنوز به کمک او نیاز دارند و او سربار نیست. حتی اگر فرد سالمند نتواند این وظایف را به طور مؤثر یا عالی انجام دهد، مشکلی نیست. آنچه مهم است این است که آنها در انجام این امور مشارکت داشته باشند.

برخی از اموری که معمولاً سالمندان از عهده انجام آن بر می‌آیند شامل تا کردن لباس‌های شسته شده، سازماندهی کشوها، باز کردن نامه‌ها، نوشتن لیست کارهای خانه یا لیست مواد غذایی مورد نیاز، کمک به چیدن میز غذا و یا انجام کارهای سبک در منزل است. در زمان مراقبت از سالمندان، مشکارت دادن آن ها در امور منزل بسیار مهم است. 

تقویت سالمندان با انجام فعالیت های محرک ذهن 

در سال‌های اخیر میانگین امید به زندگی در بین سالمندان حدود 30 سال افزایش پیدا کرده است، اما سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا این افراد علیرغم عمر طولانی‌تر از زندگی با کیفیتی برخوردار هستند یا خیر؟

متأسفانه بیماری زوال عقل در میان سالمندان از شیوع بالایی برخوردار است و بر زندگی این افراد و اطرافیان آنها تأثیرات مخربی ایجاد می‌کند. استفاده از راه‌های تقویت سالمندان از نظر ذهنی مانند استفاده از جدول کلمات متقاطع، سودوکو، سایر بازی‌های مغزی، خواندن کتاب یا نوشتن خاطرات، همگی فعالیت‌های عالی برای تحریک ذهن سالمندان هستند.

همچنین بخوانید: معرفی بیماری های روانی در سالمندان

فواید فعالیت بدنی منظم بر تقویت سالمندان

براساس تحقیقات دانشمندان ورزش کردن برای پیشگیری از بیماری‌های مختلف و کاهش احتمال خطر زمین خوردن سالمندان بسیار مفید است. تبدیل ورزش به یک اولویت و عادت در زندگی روزمره سالمندان یکی از مهم‌ترین عوامل در تقویت سالمندان است.

فعالیت بدنی منظم، صرف نظر از اینکه چقدر ملایم است، به حفظ تعادل و بهبود جسم و ذهن سالمندان کمک می‌کند. انجام ورزش منظم سبب تقویت سیستم ایمنی، کاهش فشار خون، بهبود کیفیت خواب، ارتقا سلامت قلب، تسکین اضطراب و در یک کلام سبب تقویت قوای جسمی سالمندان می‌شود.

تاثیرات روابط اجتماعی سالم بر تقویت سالمندان

سالمندان منزوی و تنها، عمر کوتاه‌تری دارند و بیشتر در معرض خطر زوال عقل هستند. با تشویق و کمک به افراد سالمند برای ایجاد ارتباطات اجتماعی می‌توان از بروز زوال عقل و بسیاری از بیماری جسمی و ذهنی پیشگیری کرد.

تاثیرات روابط اجتماعی سالم بر تقویت سالمندان

روابط اجتماعی در جلوگیری از زوال عقلی تاثیر گذار است

لازم است در این شرایط پرستار سالمند ترتیبی دهد که خانواده و دوستان سالمند به طور منظم با او ملاقات کنند، غذا بخورند یا با سالمند به گردش بروند.

فراهم آوردن شرایط حضور سالمند در مجامع مورد علاقه و گردهمایی‌های اجتماعی یا خانوادگی به تقویت قوای جسمی و ذهنی سالمند کمک شایانی می‌کند.

همچنین بخوانید: آیا هزینه خانه سالمندان بیشتر است یا استخدام پرستار سالمند

پرداختن به سرگرمی مورد علاقه

دوران سالمندی زمان مناسبی برای انجام فعالیت‌ها و سرگرمی‌هایی مورد علاقه است. بسیاری از سالمندان با بازنشستگی و کاهش مسئولیت‌های زندگی، زمان بیشتری در اختیار دارند تا به انجام سرگرمی‌های مورد علاقه خود بپردازند. پرداختن به سرگرمی‌های مورد علاقه به سالمند کمک می‌کند تا از بروز خستگی و احساس تنهایی در امان باشد. همچنین ثابت شده است که انجام فعالیت‌های سرگرم کننده، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهد. ایده‌های متنوعی برای سرگرم کردن افراد سالمند وجود دارد، از جمله عضویت در گروه‌های خیریه، هنرهای دستی، باغبانی، پیاده روی، ورزش، نویسندگی، آشپزی و موسیقی.

.[ez-toc]همراهی پرستار سالمند در یادگیری و اجرای فعالیت‌های سرگرم کننده، سبب تشویق سالمند به پیگیری و ادامه این امور می‌شود

اثرات تغذیه سالم در تقویت سالمندان

همزمان با افزایش سن، بدن سالمندان با نیازهای تغذیه‌ای متفاوتی روبرو می‌شود و لازم است این نیازها از طریق تغذیه متعادل و سالم برطرف شود. کلسیم، ویتامین دی، ویتامین B12، فیبر غذایی، پتاسیم و چربی‌های غیر اشباع از مهم‌ترین مواد مغذی هستند که لازم است در برنامه غذایی افراد سالمند گنجانده شوند. همچنین حذف غذاهای ناسالم از رژیم غذایی سالمندان نیز از اهمیت زیادی در تقویت جسم و ذهن سالمندان برخوردار است. ناسالم‌ترین غذاها برای سالمندان شامل تخم مرغ خام یا نیم پز، گریپ فروت، غذاهای شور، کافئین، نوشابه‌های شیرین، نوشیدنی‌های الکلی و غذاهای فرآوری شده است.

اثرات تغذیه سالم در تقویت سالمندان

تغذیه سالم اثرات زیادی را رد بهبود عملکرد مغذ در سالمندان دارد

فواید نوشیدن آب برای تقویت سالمندان

بدن ما تقریباً از 60 درصد آب تشکیل شده است و این مایع ارزشمند در بسیاری از فرآیندهای حیاتی بدن نقش اساسی برعهده دارد.به عنوان مثال وجود آب برای انجام عملکردهای بهینه در مغز و قلب ضروری است. همچنین به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف مانند عفونت ادراری کمک می‌کند.

نوشیدن آب ساده، بهترین راه برای هیدراته ماندن است و یک بزرگ‌سال هر روز باید شش تا هشت لیوان آب بنوشد. اما برای تأمین آب بدن لازم نیست که فقط از آب ساده استفاده شود. سایر نوشیدنی‌ها مانند شیر، آب میوه‌های طبیعی یا چای نیز در تأمین آب بدن تاثیر گذار است.

همراهی و حضور دلگرم کننده پرستار سالمند، نقش مهمی در تشویق سالمندان به پیروی از سبک زندگی سالم دارد. 

 یافتن یک پرستار سالمند حرفه‌ای و با تجربه که به نحو احسن از عهده مراقبت از سالمند بربیآید، امر ساده‌ای نیست و نیاز به تحقیق و بررسی زیادی دارد.

خوشبختانه مرکز پرستاری آسایش ایرانیان با کادر پرستاری مجرب و متخصص یک میانبر عالی برای یافتن یک پرستار مناسب است.

 پرستاران این مرکز به صورت شبانه روزی آماده ارائه خدمات مراقبت از سالمند، کودک و بیمار در منزل هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران این مرکز تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول

تقویت سالمندان با پیشگیری از افسردگی چیست؟

این وضعیت ممکن است ناشی از رویدادهای استرس زای زندگی مانند بازنشستگی یا از دست دادن همسر باشد. همچنین ابتلا به بیماری‌های مختلف یا عوارض جانبی داروها نیز ممکن است زمینه ساز ابتلا به افسردگی باشد.

تقویت سالمندان با انجام فعالیت های محرک ذهن چیست؟

استفاده از راه‌های تقویت سالمندان از نظر ذهنی مانند استفاده از جدول کلمات متقاطع، سودوکو، سایر بازی‌های مغزی، خواندن کتاب یا نوشتن خاطرات، همگی فعالیت‌های عالی برای تحریک ذهن سالمندان هستند.

تاثیرات روابط اجتماعی سالم بر تقویت سالمندان چگونه است؟

لازم است در این شرایط پرستار سالمند ترتیبی دهد که خانواده و دوستان سالمند به طور منظم با او ملاقات کنند، غذا بخورند یا با سالمند به گردش بروند. فراهم آوردن شرایط حضور سالمند در مجامع مورد علاقه و گردهمایی‌های اجتماعی یا خانوادگی به تقویت قوای جسمی و ذهنی سالمند کمک شایانی می‌کند.

اثرات تغذیه سالم در تقویت سالمندان چگونه است؟

همزمان با افزایش سن، بدن سالمندان با نیازهای تغذیه‌ای متفاوتی روبرو می‌شود و لازم است این نیازها از طریق تغذیه متعادل و سالم برطرف شود. کلسیم، ویتامین دی، ویتامین B12، فیبر غذایی، پتاسیم و چربی‌های غیر اشباع از مهم‌ترین مواد مغذی هستند که لازم است در برنامه غذایی افراد سالمند گنجانده شوند.

در صورت نیاز به خدمات پرستاری (پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند در منزل و پرستار بیمار در منزل) با ما تماس بگیرید. کارشناسان شرکت پرستاری آسایش ایرانیان؛ آماده ارائه مشاوره رایگان، به شما هستند.

مشاوره رایگان تلفنی